Туризъм по време на пандемия

Няколко добри идеи за разходка по време на пандемия

Както всички сме на ясно, по време на пандемията от Covid-19 , трябва да се пазим! Нека обаче не забравяме, че слънцето, свежия въздух, чистата вода и разходките на открито са най-доброто лекраство за тялото и духа особено по време на пандемия!

Та днес решихме да Ви предложим няколко добри идеи за разходка до не чак толкова популярни, но същевременно красиви места.

1. Бонсови поляни

Ако живеете в София, Бонсови поляни е едно прекасно предложение за уединена разходка, съчетана с тонизираща разходка.Предимствата да отидетете до там по време на пандемия е, че се намира 5-6 км от ценетъра на Горна Баня в полите на Люлин планина.Мястото е подходящо за разходка на малки деца, кучета, както и за всички ентусиасти. Мястото е отправна точка за преходи до Горнобански манастир, както и до най-високият връх на Люлин планина, а именно връх Дупевица. Зимата, когато има сняг, мястото е подходящо за пързаляне с шейни.

2. Околностите на Плана Планина

Едно малко познато място, което е идеално за разходка  и отмора. До Село Плана от София се стига , като се премине през Симеоново, Бистрица , Железница, вендага на излизане от Железница се завива на ляво. Може лесно да се ориентирате, като в дясно от разклона има едно прекрасно заведение в битов стил на име „Брезите“! Тук може да видите разнообразие от забележителности. Тук се намира единстевената по-рода си сателитна станция в България, параклисът св. Киприян, будиска Ступа, както и конната база ПланаКон.

3. Язовир Въча

На около 50 километра от Пловдив се намира и един от най-красивите язовири в България и на  Балканите,а именно язовир Въча. Той е любимо място за отдих на туристи, както и на рибарите. А близостта му до главният път между Кричим и Девин го прави любимо и лесно достъпно място за отмора. Край и в язовирът има олични условия за туризъм, заради множеството хотели, плаващи къщи и заведения. Уникална гледка към цялата местност се разкрива от близкият врък Свети Илия.

4. Рудник „Цар Асен”

В близост до град Пазарджик, непосредствено до село Левски се намира едно малко по-забравено и необичайно място за разходка – изоставения рудник „Цар Асен“ .В недалечното минало той е служил за добив на цветни метали, но днес той пълен с тюркоазено синя вода, с различни нюанси, което е в следсвие от химикалите разтворени в нея! Гледката от високо към рудника е впечетляваща, в близост има висок хълм, от където може да се насладите на панормата! Все по-голяма популярност добива местността през последните години, заслужава си да го посетите!

5. Остров Св. Анастасия

Остров Св. Анастасия е най-големият остров в Българската акватория в Черно Море.Неговата площ е 9 декара. Той също е и единственият български черноморски остров, който е обитаем. Първите следи от човешка дейност са от 4 до 6 век. На острова може да посетите  манастир „Света Анастасия Фармаколитрия (Лечителка)“, за който се смята, че съществува от 15-ти век.

6. Плаж Аркутино

Един от най уединените и романтични плажове в България, това е Аркутино! Разположен е между курортите Свети Тома и Приморско. Плажната ивица е една от малкото незастроени у нас. Това е причината  плажа да е любим на всички, любители на дивата , природа , чистия въздух и кристалната морска вода. В близост е разположено тракийското светилище Бегликташ, устието на река Ропотамо! До самият плаж е разположена и най-високата пясъчна дюна в Европа!

Природен парк Странджа

Освен уникалните природни забележителности, с които се слави нашата Родина, България е надарена и с богата, разнообразна природа. На територията и се съчетават равнини, низини,

Тевно езеро и магичната му красота

Днешният маршрут е за туристи, които наистина обичат планината от дъното на своето сърце. Ще ви пренеса на място, омайващо с магичната си красота всеки,

Село Устина и устинския водопад

Като една ревностна почитателка на красивата природа, вкусната храна и многобройните забележителности в Родопите, няма как да не ви разкажа за поредната си разходка, из

Село Златолист и Преподобна Стойна

С напредването на пролетта и наближаването на лятото, все повече ме обзема желанието за пътешествия, приключения и откриването на нови и непознати места. Именно това

Еменски каньон и водопад Момин скок

Готови ли сте за поредното приключение? Лятото е пред нас и предстоящите слънчеви дни ни вдъхновяват да сме сред природата, за да се скрием в