Замъкът в Равадиново – любовта е във въздуха!

Искате ли да се поразходите в приказка, заобиколени от красота и магия? Да изживеете детските си мечти или просто да се насладите на бягството от реалността след една дълга зима и сумати досадни задължения? Е, знаем къде точно трябва да отидете! Ще ви запознаем с едно вълшебно място и, разбира се, ще ви дадем няколко важни съвета за това как да стигнете до там, какво още има наоколо и кое от изкушенията, които то предлага, е най-сладко.

Мечтата

Замъкът в Равадиново ‘Влюбени във вятъра’ е сбъднатата детска мечта на своя създател – архитектът Георги Тумбалов. Строежът на замъка започва през 1996-та и до ден днешен още не е напълно завършен, защото проектът е мащабен и е започнато от нулата. Площта, отделена за него, е 20 декара и главният използван материал е мраморизиран варовик от недрата на Странджа планина. Най-важното за г-н Тумбалов са детайлите и това е нещо, което всеки посетител може да оцени, след като прекара време там. Погледнато отгоре се вижда, че покривът е под формата на православен кръст. Накъдето и да се обърнете ще забележите красивите изваяни украси, статуите и какво ли още не, така мило за очите.

Творението се намира само на 2 километра от Созопол и е перфектното място за еднодневно пътуване. Може да се съчетае докато сте на почивка на морето или пък живеете наблизо. Заслужава си дори да дойдете специално за него, особено ако имате малки деца или романтична приятелка! Стигането до комплекса е изключително лесно. Намира се преди самото село Равадиново и трябва да следвате отбивката за него от пътя Созопол-Бургас. Можете да забележите кулите на замъка още от пътя и това е точно ориентирът, който ви трябва.

Какво може да видите в Замъкът в Равадиново

Нека навлезем малко в дълбокото – Замъкът в Равадиново предлага много атракции, но е задължително да отбележим най-добрите такива. Изключително интересни са копията на световни забележителности. Можете да се озовете в Рим например за секунди – достоверно копие на фонтана Ди Треви се намира в парка на комплекса, а до него е Андриановата арка на Истанбул. В парка ще намерите още блестящо езеро, пълно с лебеди, плуващи спокойно и щастливо. С върбите, посадени покрай него, то създава една меланхолична и замечтана атмосфера, особено предвид че в далечината можете да видите замъка, потънал в бръшлян. Изключително е чувството и през нощта, щом слънцето започне да залязва – нощното осветление допринася към сюрреалистичния блясък на замъка.

Самият замък наистина не е завършен напълно, но можете да посетите частите от него, които вече са готови. Отворени за посетители са картинната галерия, избата и няколко зали и тераси. Подземието е една от най-предпочитаните и любопитни атракции. То е на три нива и вътре ще намерите… трона на краля! Всеки може да седне в него и да се щракне, а самите помещения са грандиозни и напомнят истинския декор на историческите замъци.

Не на последно място комплексът разполага и със свой собствен зоопарк, където живеят няколко пауна, папагала, зайчета и понита. За в бъдеще той тепърва ще се разраства и ще бъде дом на повече екзотични животни.

Атракции във ‘Влюбени във вятъра’

‘Влюбени във вятъра’ е отворен за посетители от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта всеки ден, без почивка. Ако закупите билети онлайн от официалния сайт има 10% отстъпка. За деца е безплатно, а предвид че можете да прекарате цял ден там и да се възползвате от почти всички от атракциите, цените са доста по бюджета. Предлагат се допълнително екстри като фотосесии, ‘Escape’ игри, терариум и какво ли още не! Определено няма да ви е скучно. Замъкът е предпочитана локация за сватби, предложения, дори и за снимането на музикални видеа и филми.

Наблизо се намира аквапарка ‘Нептун’, където можете да се разхладите в горещите и безпощадни летни дни, а самият Созопол е перфектното място за малко туризъм. В селото Равадиново ще намерите също така малки хотелчета и къщи за гости, ако си търсите място за отсядане, както и много ресторанти с приятна атмосфера и апетитни морски ястия.

Препоръчваме поне веднъж да посетите красивия замък и да се потопите в приказката – хубаво е от време на време да се чувстваме отново малки, все едно сме завити топло в леглото и се потапяме във всяка магическа история, която ни четат. Архитектът осъществява не само своята детска мечта, ами и помага на посетителите да сбъднат своите позабравени детски желания.

Природен парк Странджа

Освен уникалните природни забележителности, с които се слави нашата Родина, България е надарена и с богата, разнообразна природа. На територията и се съчетават равнини, низини,

Тевно езеро и магичната му красота

Днешният маршрут е за туристи, които наистина обичат планината от дъното на своето сърце. Ще ви пренеса на място, омайващо с магичната си красота всеки,

Село Устина и устинския водопад

Като една ревностна почитателка на красивата природа, вкусната храна и многобройните забележителности в Родопите, няма как да не ви разкажа за поредната си разходка, из

Село Златолист и Преподобна Стойна

С напредването на пролетта и наближаването на лятото, все повече ме обзема желанието за пътешествия, приключения и откриването на нови и непознати места. Именно това

Еменски каньон и водопад Момин скок

Готови ли сте за поредното приключение? Лятото е пред нас и предстоящите слънчеви дни ни вдъхновяват да сме сред природата, за да се скрием в